woensdag 13 juli 2011

Belastingbetalers moeten zelf aankloppen bij fiscus voor aantrekkelijke kortingen (1)

”belastingaangifte
De Belastingdienst heeft tienduizenden Nederlanders geadviseerd geen belastingaangifte te doen over het jaar 2010, terwijl ze wel recht hebben op belastingteruggave. Wij als administratiekantoor hebben de afgelopen periode weer een groot aantal mensen geholpen bij het invullen van hun belastingaangifte. 


Telkens zijn we weer verbaasd over het aantal mensen dat niet weet dat het in hun geval echt loont om hun belastingformulier in te vullen. Sterker nog, ze hebben van de belastingdienst een een brief gekregen dat - als er niets zou veranderen - ze geen belastingaangifte aangifte hoefde te doen.  En denken, Ha, ik hoef gelukkig geen belastingaangifte in te vullen !”

In de komende periode zullen we wekelijks aandacht besteden aan een aantal veel voorkomende situaties uit de praktijk waarbij men door geen belastingaangifte te doen forse bedragen (varierent van € 600 oplopende tot bijna € 2.000,-- ) misloopt.  De Belastingdienst zal de kortingen nooit zelf spontaan uitkeren. In alle behandelde gevallen is er een simpele oplossing voor handen namelijk er moet alsnog een belastingformulier ingevuld moeten worden.

Geldt een van de onderstaande situaties voor u:
  • Echtparen die aow ontvangen, een redelijk pensioen hebben en daarnaast nog een vermogen. en alleen degene die het pensioen ontvangt doet belastingaangifte.
  • Tweeverdieners met jonge kinderen, waarbij alleen degene met het hoogste inkomen aangifte doet.
  • Het grootste voordeel zit echter bij mensen met een werkende partner die zelf geen of een minimaal inkomen hebben.
Als u dit nu leest en denkt: „Een van de bovenstaande situaties gaat over mij. Had ik dat maar eerder geweten”, Hoe zit dit nu precies? Volg ons BLOG of  neem contact met ons op en laat u door b&d administatie partners  assisteren (bel 078-8880233 of mail info@bdap.nl). Zolang de aanslag nog niet definitief is, is dit relatief eenvoudig te corrigeren.

Want denk erom: de Belastingdienst zal, in tegenstelling tot de toeslagen van de belastingdienst, de kortingen nooit zelf spontaan uitkeren. Wel iets om rekening mee te houden voor u opgelucht denkt: „Ha, ik hoef gelukkig geen belastingformulier in te vullen !”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten