woensdag 24 augustus 2011

Vakantiewerk en de belastingen hoe het ook al weer?

”belastingaangifte
Uw zoon of dochter heeft vakantiewerk gehad. De afgelopen 6 à 7 weken is hij iedere morgen vroeg opgestaan om naar zijn baantje te gaan. Maar hoe zat het ook al weer met de gevolgen voor de kinderbijslag omdat uw kind nu (bij)verdient? En hoe zit het ook alweer met belastingen?

Bijverdienen en de kinderbijslag
Is uw zoon 16 of 17 jaar, of woont hij niet bij u thuis? Dan maakt het wel uit wat uw kind bijverdient. U moet dan rekening houden met een maximumbedrag. Verdient uw kind in een kwartaal meer dan het maximumbedrag, dan krijgt u geen kinderbijslag meer. Het maximumbedrag wordt elk jaar in oktober aangepast. Het is een netto bedrag, dus het gaat om het geld dat uw kind echt krijgt (zie www.svb.nl).

Voor deze berekening telt het geld dat hij verdient met vakantiewerk apart mee: Als uw kind door het jaar heen een baantje heeft en in de vakantieperiode (juli, augustus en september) nog wat extra werkt bij dezelfde werkgever, moet uw kind aan zijn werkgever een verklaring vragen over dat vakantiewerk. De SVB kan dan na de zomer eenvoudig vaststellen welke bedragen horen bij de normale baan en welke bij het vakantiewerk.

Belastingen
De inkomsten van uw kind uit vakantiewerk worden voor de belasting niet bij het inkomen van de ouders opgeteld. Op zijn salaris wordt wel loonheffing ingehouden. Als er premies en belastingen zijn ingehouden op het loon van uw kind, kan dit bij de belastingdienst worden teruggevraagd. (belastingaangifte parttimers-studenten  of 078-8880233). Voor het invullen van de belastingaangifte is de jaaropgave nodig die door de werkgever aan het einde van het jaar wordt verstrekt.

Neem contact op met b&d administratie partners als u nog extra informatie wilt of vragen heeft wanneer u belastingaangifte gaat doen voor parttimers of studenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten